Gastronomie in Italië
Italië is een traktatie voor de smaakpapillen van alle vakantiegangers die het bezoeken!
In elke regio werd de gastronomie van Italië onthuld. Mediterrane culinaire specialiteiten zijn bovendien een volwaardige reden om dit prachtige land te bezoeken en te verblijven. Het proeven ervan belooft ook om op een andere manier te reizen en Italië te ontdekken...
Een gastronomische reis in Italië
Als u meteen aan pasta en pizza denkt als u denkt aan gastronomie in Italië, dan zijn daar nog veel meer gerechten te ontdekken.
In elke regio van dit mediterrane land zijn er tal van hoogwaardige ingrediënten. Italiaanse olijfolie werd bijvoorbeeld beschouwd als een van de beste ter wereld. En hoe zit het met de zo typische tomatensaus die Italianen zo dierbaar zijn?
Wat drankjes betreft, zijn espresso en cappuccino ook de belangrijkste ambassadeurs van de Italiaanse en mediterrane keuken, want koffie is hier een traditie. Dus op een gastronomische reis naar Italië mag u dit niet missen.
Om onder te dompelen in de cultuur en de kleine gewoontes van Italianen, kunt u hun ochtendritueel volgen. Ga aan de dichtstbijzijnde koffiebalie zitten en geniet van uw koffie.
WAARHEEN IN ITALIË?
>
Ontdek waar gastronomie in Italië inbegrepen is!
Gastronomie in Italië: de must-try
Je kunt het niet missen, pizza is overal in Italië. Symbool van het land, toch een cliché. Dus om een echte Italiaanse pizza te eten, moet u toch een traditionele versie proeven. Om dit te doen, blijf weg van exotische toppings en concentreer op de essentie, namelijk mozzarella, tomatensaus en basilicum.
De Milanese schnitzel is ook een typisch gerecht van Italië en zijn gastronomie. Het werd meestal gegeten met pasta, maar soms ook met groenten gestoofd in olijfolie.
Nog een typisch gerecht: risotto. Subtiel gekruid met Parmezaanse kaas, een lust voor het oog en de smaakpapillen. Eenvoudig in zijn ingrediënten (voornamelijk rijst, olijfolie en kaas), het is complex in zijn bereiding en aanvullende ingrediënten.
Dit is ook het geval met lasagne, wat u misschien zal verbazen. Afhankelijk van de bezochte regio kan hun recept aanzienlijk variëren.
WAT TE DOEN IN ITALIË?
Reizen en gastronomie in Italië: desserts
Tiramisu is een dessert dat de hele wereld goed kent zoals het vaak werd aangeboden in restaurants. Hier komt het beter tot zijn recht.
Panna cotta is ook een zoete traktatie die uniek is voor de mediterrane keuken en Italië. Het werd hier meestal geserveerd met wat vers fruit en een coulis van rood fruit. Als u met Kerstmis verblijft, is het emblematische dessert van de Italiaanse gastronomie ongetwijfeld de panettone. Grote taart, die werd dan gedeeld met familie of vrienden.
Wat betreft ijs, de beroemde gelati, zal hun proeverij niet teleurstellen. Ze werden al in het midden van de 16e eeuw bedacht en werden eerst op Sicilië geserveerd voordat ze de rest van het land veroverden. Bereid uit melk, room, smaakstoffen en suiker, ze verschillen niet zo veel van diepgevroren bereidingen in andere landen. Maar hun presentatie is uniek, net als de toevoeging van eigeel in de aroma's van sommigen (zabaione en vla bijvoorbeeld).
Gastronomie in Italië heeft grote verrassingen voor u in petto. Zowel rijk als smakelijk, de recepten van de mediterrane keuken bieden u een vleugje dolce vita op uw bord. Dompel onder in het hart van deze voorouderlijke kunst en laat u leiden door de bedwelmende geuren van gerechten gestoofd in olijfolie.